Viitorul anterior din „Ziua de Cluj”

O impresionantă virtuozitate editorială dovedesc din nou colegii de la „Ziua de Cluj”, recte cuviosul Ovidiu Cornea, titrând în numărul din 16 septembrie o ştire despre un eveniment care va să aibă loc, într-un viitor mai mult sau mai puţin îndepărtat.

„Nou director la Teatrul Naţional, după ce Ion Vartic s-a pensionat”, scrie negru pe alb în gazeta cu pricina, titlu ce a pus deja pe jar comunitatea culturală clujeană. Zilierii de Cluj l-au şi pensionat deja pe directorul Naţionalului, ferească Dumnezeu de ce ar putea face cu venerabili concetăţeni, aniversaţi pentru vârste înaintate, pe care să-i, pardon, împământeze de vii.

Nici cuviosul Cornea nici, se pare, alţi vigilenţi membri ai redacţiei „Ziua de Cluj” n-au ştiinţă de prevederea expresă a Codului Muncii conform căreia orice slujbaş din sistemul public este obligat ca, la vârsta de 65 sau 55 de ani să-şi depună dosarul de pensionare, a cărui aprobare variază ca termen de la câteva luni la chiar câţiva ani în cazul funcţiilor de conducere. Ion Vartic şi-a depus dosarul pentru că era obligat de lege, însă până când Ministerul Culturii şi Cultelor, care păstoreşte Naţionalul clujean, va aproba această cerere poţi să mai spui nişte zeci ori sute de „Tatăl Nostru” la slujba de duminică. „Ziua de Cluj”, în schimb, l-a şi pensionat pe Vartic şi afirmă, din puţul intuiţiei gazetăreşti, că un candidat la şefia Naţionalului ar fi regizorul Gelu Badea. Păi, cuviosule Cornea, de ce nu m-ai întrebat şi pe mine? Poate vreau şi io să candidez…

Cum va fi ajuns coada lungă a diavolului surselor de presă în altarul de la „Ziua de Cluj” e unul din minunile ce trebuie crezute şi nu cercetate. Iar cum va reuşi angelicul profesional Gelu Badea să se strecoare drept prin gura de foc a cazanului cu smoală aţâţat de magisterul bulgakovian Mihai Măniuţiu asta nici cuviosul Cornea, nici nevrednicul Groza nu pot decât specula.

Aşa să ne ajute Dumnezeul informaţiilor publice!

4 răspunsuri to “Viitorul anterior din „Ziua de Cluj””

 1. ovi Says:

  Ma simtdator safaccateva precizari, de fapt doua:

  1. Directorului Teatrului National ii expira anul acesta si mandatul / scrie asta in text – informatie confirmata de Ministerul Culturii, deci ar urma organizat cooncurs, sau in urma evaluarii unei comisii de la minister, daca activitatea directorului ar fi apreciata i se poate reinnoi mandatul. Dar acesta tocmai si-a depus cerere de pensionare. Ce rezulta din asta?

  2. Claudiu, dupa cum stii, titlul in presa, cel putin prin prisma experientei mele, nu e optiunea exclusiva a redactorului.

 2. ovi Says:

  te rog frumos deespartece am scris cu safaccateva, ca nu imi merge space-ul prea bine si a ramas asa.

 3. tiberiufarcash Says:

  in Serparia numita Teatrul National si Facultatea de Film si Televiziune omul care face jocurile e orgoliosul de Maniutiu, foarte bun om de teatru dar si MARE sforar sef. stiu eu mai multe da nu zic.

 4. clujean Says:

  cum pasca mamei sale se face ca nu exista nici de leac firma sau institutie in tara asta care sa nu fie serparie? ce hibe avem de nu putem colabora onest si eficient?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: