Cum nu vii tu, coane Iancu/ Şi, cu pana, pe fârtaţi/ Să-i împarţi în două cete:/ Semidocţi, iliteraţi!

Pe vremuri, Biblioteca pentru toţi era cea mai renumită colecţie populară de literatură, cu preţuri mici şi ediţii de calitate. Ea continuă să apară, dar preţul mic al cărţilor se reflectă, bag seama, şi în oamenii de doi bani care le editează.

În acest caz, e vorba despre 2 (doi) vajnici redactori de carte, ambii suferind, probabil, de orbul găinilor. Ei se numesc Dan Sorin Manea şi Angela Ilaş.

Volumul, a cărui copertă o vedeţi mai jos, este prefaţat de Aureliu Goci, iar tabelul cronologic îi aparţine lui Dan C. Mihăilescu, ambii profesionişti reputaţi, victime inocente ale gogomăniei editoriale.

Priviţi şi-nfioraţi-vă.

După părerea mea, cei doi redactori de aleasă incultură ar trebui exilaţi, cum a fost şi Caragiale. Dar nu la Berlin, unde a fugit de eterna şi fascinanta ţărişoară conu’ Iancu. La Bolintin, în buricul fabulospiritual al României gângave şi poticnite intelectual.

4 răspunsuri to “Cum nu vii tu, coane Iancu/ Şi, cu pana, pe fârtaţi/ Să-i împarţi în două cete:/ Semidocţi, iliteraţi!”

  1. andrei crivat Says:

    eh… poate au vrut sa-i latinizeze numele, ca un prim pas spre beatificare 🙂

  2. kafkutza Says:

    dragut e ca in descrierea cip numele apare corect. dovada ca in biroul ala de isbn si cip functionarii au bun-simt macar literar

  3. florina Says:

    cred ca nu au fost platiti suficient…si au umflat-o singuri sub premisa ca si publicitatea negativa….e o forma buna de popularizare. depinde unde :))

  4. andreidobos Says:

    Cred că de la cititul evangheliei li se trage.

Lasă un comentariu