Rompres şi rusu’

După ce i-am descoperit cu fiori pe istoricii literari de la port.ro, îmi căzură ochii şi pe o ştire cam de acelaşi calibru profesional, postat falnic pe site-ul oficial al agenţiei de presă Rompres. O ştire în care se vorbeşte despre un scriitor inexistent, dat drept autor al unui roman care chiar există, doar că-i scris de altcineva. Ia vedeţi ce scriu a(na)gramaţii de la Rompres:

rompres.jpg

Bucureşti, 1 apr /Rompres/ – Scriitorii Horia Rusu, Cornel Ungureanu şi poetul O. Nimigean s-au numărat printre câştigătorii premiilor decernate de revista ”Observator Cultural”, luni seară, într-o gală ce a avut loc la Teatrul Odeon.
Premiul pentru Proză/Memorialistică, în valoare de 3.000 de lei, i-a fost acordat scriitorului Horia Rusu pentru volumul „Asediul Vienei”, apărut la editura Cartea Românească. Printre nominalizaţii la această categorie s-au mai numărat Mircea Cărtărescu cu volumul „Orbitor. Aripa dreaptă”, apărut la Humanitas, Ioan Lăcustă cu romanul „Luminare”, apărut la Polirom sau Bogdan Popescu, cu cartea „Cine adoarme ultimul”.
„Am fost întrebat de ce sunt în sală, o insinuare cum că aş sti ceva. Am venit aici pentru că am fost obligat moral de nominalizarea revistei ‘Observator Cultural’, deci din capul locului nu puteam lipsi de aici, oricare ar fi fost rezultatul. Am venit din respect pentru toţi scriitorii români şi din respect pentru această revistă”, a spus câştigătorul categoriei Proză/Memorialistică, Horia Rusu.

Explicaţia acestei înalte dovezi de jurnalism printre seminţe ar fi, după capul meu, fie că colegii de la Rompres (cacofonia e după topica limbii, de bună seamă) au timp liber căcălău, în care se întrebuinţează să completeze integrame, ridicându-şi astfel nivelul intelectual, fie că vizita lui Putin la Bucureşti îi face pe toţi să vadă numai ruşi partout.

Onoraţi intelectuali de Rompres: luna asta sunt Paştile, şi cred că scriitorului Horia Ursu nu i-ar strica un miel.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: